3 ting, du ikke bør opbevare i udendørscontainere

Nu hvor det gode vejr endelig har fundet vej til Danmark, kan man også hurtigt glemme alt om kulde og fugt. Derfor minder vi hos TLS Group dig om, hvad vi anbefaler, man opbevarer – og ikke opbevarer – i udendørscontainere. Læs mere her.

Hos TLS Group har vi flere slags containere til opbevaring – de store skibscontainere i henholdsvis 20 og 40 fod samt de mindre møbelcontainere på henholdsvis 6 og 10 m3. Vores containere bliver i høj grad brugt til opmagasinering af boliger, lejligheder og arbejdspladser for både privatpersoner og virksomheder. Der er oftest tale om møbler, hvidevarer og andre mindre genstande, som man finder i sit hjem.

Møbelcontainerne står inden for i vores opvarmede og sikre lager, mens skibscontainerne står uden for, enten ved os eller ved kunden selv. Vores lager er dog stort nok til at opbevare skibscontainere indendørs, hvis det er skulle være nødvendigt – men er det nødvendigt? Det vil vi give dig svar på her! Det vigtigste, du i første omgang skal tage stilling til, er, om din genstande og møbler er enten temperatur- eller fugtfølsomme.

Lad os gennemgå tre eksempler på ting, som vi ikke anbefaler, du opbevarer i udendørscontainere – hverken om vinteren eller sommeren.

1. Elektronik
Vi fraråder, at al slags elektronik og IT-udstyr opbevares i en udendørscontainer. Din computer, fladskærm, tablet – ja, sågar din antikke lampe med transformer – kan tage skade af de høje og lave temperaturer, som udendørscontainere udsættes for gennem både sommer og vinter. Hvidevarer og større maskiner tager dog med undtagelse ikke skade af at blive opbevaret i udendørscontainere, fordi de ikke er fugtfølsomme.

2. Visse træsorter
Træ er i høj grad påvirket af fugt- og temperaturforandringer, og visse træsorter og møbler kan derfor tage skade af at blive opbevaret i en udendørscontainer. Ud over møbler skal man også være påpasselig med eksempelvis musikinstrumenter lavet af træ, hvor for meget fugt kan gøre træet blødere og leddene svagere. Andre instrumenter, såsom trompeter, har heller ikke godt af at blive opbevaret udendørs, da de kan begynde at ruste.

3. Malerier og andet kunst
Har du et stort maleri, du ikke ved, hvor du skal gøre af? Hvis maleriet har høj værdi, så vær opmærksom på, at både fugt- og temperaturforandringer er skadeligt for maleriet. Fugten kan forårsage mug, mens temperaturforandringerne kan få lærredet til at udvide sig og trække sig sammen igen, hvilket blandt andet kan få malingen til at krakelere.

Har du en specifik ting i tankerne, som du er usikker på, hvor du skal opbevare? Så tøv ikke med at kontakte os. Sammen finder vi ud af, hvilken opmagasinering der passer bedst på dine ting.

Lageret hos TLS Group er sikret med alarmer og kameraudstyr, og det er kun vores medarbejdere, der har adgang. Opbevarer du dine ting hos os, kan du adgang til lageret mellem 8-20, såfremt du har lavet en forudgående aftale. Ønsker du at høre mere? Kontakt os på (+45) 70 10 02 02 eller info@tlsgroup.com.